Program for bowling tur 18. september – 21. september - 2018

Tirsdag den 18. september

Kl. 09.00 Afgang fra parkeringspladsen Roskilde Hallen

Kl. ca. 11.00 Ophold på Rasteplads Kildebjerg N. – Odense V.

Kl. 11.30 Afgang fra Rasteplads Kildebjerg N.

Kl. 13.00 Frokost på Skovdal Kro, Fårupvej 23, 7300 Jellinge

Kl. 14.00 Afgang fra Skovdal Kro

Kl. ca. 15.30 Ankomst til Hotel Fjordgården Vester Kær 28, 6950 Ringkøbing

Kl. 19.00 Middag

Onsdag den 19. september

Kl. 08.00 – 09.00 Morgenmad

KL. 09.45 afgang fra Hotellet

Kl. 10.00 Besøg Guld og Rod Herningvej 93, 6950 Ringkøbing

800 m2 stort indendørs loppemarked

Kl. 11.30 Afgang til Herning Bowlinghal Fyrrevej 6 7400 Herning

Kl. 12.15 Frokost Herning Bowlinghal

Kl. 13.30 Bowling mod P.E.B 82

Kl. 16.00 Afgang til Hotel Fjordgården

Kl. ca. 17.00 Ankomst Hotellet

Kl. 19.00 Middag

Torsdag den 20. september

Kl. 08.00 – 09.00 Morgenmad

KL. 09.30 Danmarks Flymuseum Lufthavnsvej 1, 6900 Skjern

Kl. 10.00 Ankomst til Danmarks Flymuseum

Guidet rundvisning

Kl. 11.30 Afgang til Stauning Whisky A/S, Stauningvej 38 6900 Skjern

Kl. 11.45 Ankomst til Stauning Whisky A/S

(fra hobby til professionelle) – guidet rundvisning

Kl. 12.45 Afgang fra Stauning Whisky A/S

Kl. 13.00 Frokost Restaurant Stauning Havn Strandvejen 31 6900 Skjern

Kl. 14.00 Afgang fra Restaurant Stauning Havn

Kl. 14.45 Ankomst Ravhuset Vesterkærvej 10 Hennebjerg 6830 Nørre Nebel

(Ravmanden)

Kl. 15.45 Afgang fra Ravhuset

Kl. ca. 16.45 Ankomst til Hotellet  

Kl. 19.00 Middag

Fredag den 21. september

Kl. 08.00 – 09.00 Morgenmad

Kl. 09.30 Afgang fra Hotellet

Kl. ca. 11.30 Ophold på Rasteplads Lillebælt Syd

Kl. 12.00 Afgang fra Rasteplads

Kl. 13.00 Frokost Restaurant Svendborgsund Havnepladsen 55, 5700 Svendborg

Kl. 14.00 Afgang fra Restaurant Svendborgsund

Kl. ca. 16.15 Ankomst til parkeringspladsen Roskilde Hallen

Alle dage drikkevarer for egen regning.

Ret til ændringer forbeholdes Det hele startede med, at der i 1996 blev bygget et Bowlingcenter i Roskilde, og der blev stiftet en Roskilde Bowling Klub.

Den 28. oktober 1996 blev der holdt stiftende generalforsamling for foreningen MK Roskilde, der blev ikke valgt nogen bestyrelse, men Rigmor B. bliver kontaktperson for MK Roskilde. Den 20. januar 1997 bliver der etablerer en bestyrelse, og klubben består af 24 medlemmer, men kan ifølge lovene udvides til 32 medlemmer.

I 1997 indkøbes de første klubtrøjer og de er gule, der afholdes et års fødselsdag med en frokost. Der aftales at spille venskabskamp med REP Roskilde, og venskabskamp mod REP Roskilde er stadig væk på vores års aktivitetsplan.  

På generalforsamlingen i 1998 besluttes det, at klubben udvides til 36 medlemmer fra næste sæson.

I 1999 kommer ”Bedste Rødovre ” som den næste klub med i venskabskampene, og den er stadig væk med i vores års aktivitetsplan. Det er også året hvor der for første gang uddeles pokal til klubmester hos Damer og Herrer.

Allerede i år 2000 har MK sin første bowlingtur, den går til Als og der er en bowling kamp mod de Skøre Kegler fra Rødovre. År 2000 er også året hvor der spilles første venskabskamp KBK 84 Køge, og venskabet er fastholdt, der bliver spillet venskabskamp med KBK 84 Køge hvert år.

Bowling ture er nu ved at være en tradition, for i 2001 går turen endnu engang til Als, men denne gang spiller vi kun mod os selv, men med præmier betalt af kromanden.

I 2002 bliver vi inviteret til Jubilæumsstævne i Allerød, vi stiller med 12 medlemmer.

hos Damerne bliver Karen van Dijks hold nr. 1, og hos herrerne Jørgen Sørensens hold nr. 2.  

Vi havde i 2002 vores først venskabskamp mod Lundakorps Pensionærbowling, svenskerne var for stærke de vandt

Også i 2003 var der venskabskampe på programmet, det var mod De skøre kegler fra Rødovre. Vi tager til Lund og spiller mod Lundakorps Pensionærbowling, begge klubber er ikke mere blandt vores venskabsklubber.

I 2004 var der 3 begivenheder som MK deltog i, EDC mæglernes Open turnering hvor Bjarne Nielsen fra MK vandt, Roskilde Mesterskabet hvor MK vandt alle pladserne i turneringen.

Den store begivenhed i 2004 var en bowlingtur til Polen, Prima Rejser var et rejsebureau der havde specialiseret sig i Bowling ture til Polen. En vel gennemført tur.  

Vi prøvede så igen i 2005 at arrangerer en ny tur til Polen, men det var der ikke tilslutning til, så der blev i al hast arrangeret en tur til Revykøbing. Vi overnattede i Nykøbing Faster og dagen efter besøgte vi Danmarks ældste vandmølle, og senere bowling med medlemmer af ældresagen i Faxe Ladeplads

Siden klubbens start blev der arbejdet med gæstespillere, og nu var det sat så godt i system, og med et antal som vi kunne trække på ved de forskellige arrangementer.  

På turen til Nykøbing Falster fik Johnny Steen ved en snak med chaufføren oplyst muligheden for en tur til Bornholm.

Så i maj 2006 var en tur til Bornholm klar med udgangspunkt i oplysninger om tilbud fra Strandhotellet Sandvig. Her kunne vi rigtig se at gæstespillernes betydning for klubben, for vi var 46 deltagere som havde en rigtig god tur, bortset fra lidt besvær med en restaurant der var gået konkurs, og hvor vi skulle have spist, men ved hjælp af gode forbindelse på Bornholm fandt vi en ny i sidste øjeblik.  

Vi spillede med nogle fra ældresagen, der var ingen bowlingklub i Rønne, men bowling centeret havde samlet medlemmer fra ældresagen.

Men i 2006 kunne vi også fejre vores 10 års jubilæum, det blev med en bowling tur til Hotel Ærø Strand, hvor vi på selve dagen var så heldige, at der var musik og dans på hotellet.

De 33 deltager fik en rigtig god tur, selv om vi også her var så uheldige at turistbureauet som skulle skaffe guide og spisested gik konkurs, men igen ved gode bekendtskaber på Ærø fik vi løst problemet uden besvær for deltagerne.

I april måned 2007 kom vores modstander fra Bornholm på besøg, de havde modtaget vores invitation til at komme til Roskilde, de stod meget tidlig op, og var fremme med deres bus i Roskilde kl. ca. 10.00. Det blev en rigtig hyggelig dag med bowling og fælles frokost.

Bowling turne i 2006 gik selv om der var udfordringer godt, så vi kunne nu kaste os ud i en bowlingtur i 2007, og det blev en tur til Pejsegården i Bræstrup med 2 overnatninger, og der var revy og dans samt god plads til aktiviteter som bowling, billard og kortspil så de 33 deltagere havde et par gode dage.

Vi bowlede mod en klub fra Silkeborg med det spøjse navn ”Gammel nok”, men vi måtte til Horsens da Bowling Centeret i Silkeborg var under renovering.

Det var nu ved at blive en tradition med at vi skulle på en bowlingtur en gang om året, samtidig var vi så heldig, at et af vores medlemmer Else Meyer havde en fra sin familie der var ejer af en spillehal, og af der fra disse spillemaskiner var en udlodning af midler, og der fra fik vi faktisk fik ret store beløb. De måtte kun anvendes i forbindelse med vores bowlingture.      

I 2008 fik vi sammensat en tur til Aalbæk Kro, det var nu med 3 overnatninger og med tur til Frederikshavn hvor vi var på palmestranden. Vi stod tidlig op om fredagen hvor hele dagen var afsat til besøg på Læsø, hvor der stod en guide klar til at vise os rundt og fortælle alt om Læsø. Vi bowlede i Frederikshavn ikke med en klub men med nogle pensionister som løb sammen og bowlede.  

Når vi nu havde været i Nord Jylland i 2008, var det selvfølgelig Sønder Jylland vi skulle besøge i 2009, så vi tog til Røde Kro og var selvfølgelig også en tur over grænsen til Flensborg. Vi havde en guide der tog de 31 deltagere rundt til seværdighederne i området.

Vi bowlede i Aabenraa mod en pensionistklub Aktiv ældre bowling/kegler, der var også fælles frokost, det var nogle rigtige hyggelige ældre der kunne brænde en masse gode historier af.

Vi skulle så i 2010 finde på en tur, og det blev til Kommandørgården på Rømø, undervejs spise vi frokost i Lakolk, en af de bedste frokoster vi har fået selv om vi har været mange steder. Vi bowlede i Skærbæk Fritidscenter, mod Skærbæk Bowling Klub, senior. Vi var i et fritidscenter af meget høj kvalitet. Vores medlem Gytha Knudsen vandt en ”Proff Bowler T shirt”

De 36 deltagere var også på Mandø, besøg på kroen med biksemad og fortælling om leveforholdene m.m. Vi fik i 2011 en uge før vi skulle afholde den ordinære generalforsamling en meddelelse, der ændrede mange ting for os, Roskilde Bowling Center var gået konkurs. For ikke at tabe for meget i klubben skulle der handles hurtigt. Vores kasserers søn havde en restaurant i Tåstrup her fik vi en aftale om at kunne afvikle vores generalforsamling. Vi fik etableret fælles kørsel til Tåstrup. Det var også vigtigt at vi kunne fastholde medlemmerne, så vi fik en aftale med Køge Bowling Center om, at vi kunne bowle der hver torsdag, hvilket forløb godt, indtil vi kunne komme tilbage til Roskilde.

Nu var vi ved det næste jubilæum , 2011 med 15 års jubilæum og det skulle selvfølgeligt fejres. Turen gik til Sallingsund Kro, hvor de 36 deltagere fik en rigtig god oplevelse. Vi havde en kromand der var guide på en tur i lokalområdet og med rigtige gode oplevelser. Der blev serveret gourmetmad i bussen. Om aftenen på selve jubilæums dagen var der musik og dans og en sang fra kromanden, hvilke var en stor oplevelse.

Vi bowlede mod os selv på Jesperhus Bowlingbaner, sæsonen var ellers slut i Jesperhus men de åbnede for os.

I 2012 åbnede Roskilde Bowling Center så igen, det var nu en afdeling af City Bowling A/S, Odense. Der var blevet renoveret og et nyt scoresystem. Vi kunne hurtigt konstatere, at servicen ikke var den samme som under den gamle ejer, at få svar på forespørgsler var næsten som vinde i lotteriet.

I 2012 besluttede vi at prøve om tiden nu var inde til en tur til udlandet. Det blev til en tur til Assmannshausen, Rüdesheim med en overnatning undervejs i Bispingen.

Vi besøgte med 36 deltagere Drosselgasse i Rüdesheim, og sejlede til Loreley og derefter videre med bus til Deutsche Eck i Koblenz. Så en tur til Moder Germania ved Rüdesheim .

Vi bowlede med os selv i Wiesbaden. Selv om turen var på 6 dage var tilslutningen god og alt forløb godt.

Det var nu sådan at det var en selvfølgelighed, at der også skulle være en bowlingtur i 2013, og det blev der også, en tur til Rold Gl. Kro med 38 deltagere. Lige ved kroen havde vi et Cirkusmuseum og Jodle Birgers museum. så ud over en tur med Mariager-Handest Veteranbane var der noget at se på. Vi bowlede mod medlemmer af Ældresagen i Hobro.

Ved vores besøg i Assmannshausen i 2014, blev Rhinens største turist attraktion omtalt ”Rhein in Flammen”. Ved vores besøg på Rold Gl. Kro, blev deltagerne spurgt om der var interesse for en tur til ”Rhein in Flammen” . Der var tilslutning, så arbejdet gik i gang for en sådan tur , for billetterne skulle bestilles ca. 1 år før arrangementet.

Så i 2014 gik turen igen til Assmannshausen, med overnatning undervejs i Bispingen.

31 deltagere fik en rigtig god oplevelse med ”Rhein in Flammen” . Der ud over var vi på besøg i vinmarkerne, samt på Kloster Benediktinerinnenabtei St. Hildegard hvor en dansk sygeplejerske for mange siden var ankommet til Klosteret, og Schwester Veronica fortalte om livet i Klosteret, samt hendes egen historie om hvordan hun var havnet der. Sidste aften spillede vores unge kvindelige tjener Loreley sangen for os på sin trompet

Bowling var lige som sidst i Wiesbaden og mod os selv

Vi blev opfordrede til at lave en bowlingtur i 2016, så det blev en tur til Hotel Skanderborghus, vejen dertil var en sejltur på Odense Å, og et frokostbesøg på den berømte restaurant Carlslund, som ganske kort efter vores besøg brændte ned, så det var godt vi nået et besøg. Vi tog en sejltur fra Silkeborg og til Himmelbjerget med frokost på Hotel Julsø, hvor bussen hentede os for at køre til Himmelbjerget, nogle var dog i så god form at de gik til Himmelbjerget. De 31 deltagere bowlede i Silkeborg med pensionistklubben Klub 85, en klub der virkelig havde styr på alt, de bowlede op til 17 venskabs matcher om året.

Der vil i 2016 bliver et tilbud om at kunne deltage i en 20 års jubilæums tur til Ebeltoft.

I de 20 år MK Roskilde har eksisteret har der været rigtige mange aktiviteter, der har været 16 bowling ture, årlige venskabskampe med vores venskabsklubber, påskeafslutninger, juleafslutninger, samt sæson/mesterskabs afslutninger. Dem der er tilknyttet klubben er meget aktive.

I jubilæumsåret 2016 har klubben 40 medlemmer, 2 passive medlemmer, 20 meget aktive gæstespilllereBilleder fra Jubilæumsturen 2016